Rabattkant

Enklare trädgårdsskötsel med rabattkant

Enklare trädgårdsskötsel med rabattkant

Visst älskar du din trädgård. Hur härligt är det inte att gå ut en sommarmorgon och sätta dig med en god kopp kaffe i utesoffan? Eller att leka med barnen på gräsmattan samtidigt som du hör hur grillen jobbar med middagen? Kanske tycker du också om att ha mycket blommor i din trädgård? En frodig trädgård där du kan njuta av blomsterprakt och vackra färger under hela, eller delar av, året.

Men så fort du har en rabatt så kan du drabbas av något som heter ogräsrensning. Den där eviga sysslan som du helst hade sluppit, men som du måste göra för att ogräset annars kommer ta över. Och det finns det som är ännu värre än ogräs, nämligen gräs. För gräs är ett av de värsta ogräs som finns, när du fått in det i din rabatt. Det är också ett återkommande och aldrig sinande behov av att se till att dina rabattkanter är jämna och snygga.

 

Alla växter på sin plats

Om du vill ha en enklare trädgårdsskötsel så är det en rabattkant som du ska satsa på. Det är ett sätt att hålla alla växter på sin plats och slippa hålla gräsmattan i schack. En rabattkant i corton är det senaste inom trädgårdsmodet. Det är en slags rabattkant som är tillverkad i stål som har en snygg och rostig yta. Den där rostbruna färgen som passar så väl in med det gröna och frodiga i växternas blad.

Men en rabattkant är inte enbart ett sätt att hålla växter från rabatten utan även ett sätt att hålla växterna kvar i rabatten. Eftersom du kommer skjuta ner rabattkanten av corten en bit i marken så kan du stoppa växter från att skjuta iväg rotskott. Så istället för att rensa ogräs, eller hålla undan gräset från rabatten, kan du njuta av allt som växer upp.