Happi klänning

Glädje är vackert

Glädje är vackert

Det sägs att hur man känner sig på insidan speglas på utsidan. Den som är glad och på gott humör kan smitta andra omkring sig med sin glädje och energi. Den som är positiv och sprider värme omkring sig är det lätt att tycka om. Och de människor man gillar tycker man ser bättre ut än de man ogillar. Så var glad, det är bra för utseendet. Men kan utseendet vara bra för insidan? Ja, det fungerar åt det hållet med. ”Fake it ’til you make it” heter det ju. Den som vill bli gladare kan prova på att le mer, för även om man egentligen inte känner sig så glad så kommer själva rörelsen av att le skicka signaler till hjärnan om att skicka ut hormoner som gör en gladare.

 

Lyckan i nya kläder

Magin med nya kläder är något som det trycks hårt på inom klädindustrin och otaliga reklamkampanjer för alla nya kollektioner som ständigt dyker upp i affärerna och på nätbutikerna. Som konsument börjar man drömma om hur olika plagg kommer att passa in i ens garderob och kanske blir man direkt förälskad i en modell, en färg eller ett mönster på ett plagg. Och visst finns det väl en äkta, kännbar lycka i att hitta ett plagg som passar perfekt med ens egen stil?

En glad stil

Kan man klä sig glad? Vad är glada kläder? Färgstarkt är en association som direkt dyker upp. Vibrerande, levande färger som inte ber om ursäkt för sig och som syns. Mönster och tryck som är lekfulla, stora och oväntade kan också utstråla en sorts pigg glädje. Ta till exempel en Happi klänning. Glada färger som får en att tänka på sol och semester. Det kan också vara en egen unik stil som gör en lycklig, då ska man våga bära det som gör en lycklig.