Rabattkant

Hur hög bör kanten på min rabatt vara?

Hur hög bör kanten på min rabatt vara?

editorial

Planera höjden baserat på växten

En välskött trädgård är det perfekta sättet att ge ditt hem en viss dragningskraft. Men har du någonsin undrat hur hög kanten på din blomsterrabatt bör vara? Fortsätt läsa för att ta reda på det!

Tänk på helhetsutseendet

Det finns några saker att tänka på när du bestämmer hur hög din rabattkant ska vara. För det första måste du tänka på vilken typ av växter som ska gå i din rabatt. Om du planerar att plantera högre växter måste du se till att kanten på rabatten är tillräckligt hög så att växterna får tillräckligt med utrymme att växa. Om du däremot bara planerar att plantera några kortare blommor behöver du inte ha så mycket höjd på kanten av rabatten

image

Förutom att tänka på vilken typ av växter du ska sätta i din trädgård måste du också tänka på underhållet. Om du inte vill behöva klippa dina växter för ofta, bör du se till att kanten på rabatten är tillräckligt hög så att växterna inte spiller över. Om du däremot inte har något emot att klippa lite extra kan du ha en lägre kant på rabatten

Slutligen måste du också tänka på vilket helhetsintryck du vill ha i din trädgård. Om du vill ha ett mer formellt utseende vill du ha en högre kant på rabatten. Om du däremot vill ha ett mer avslappnat utseende kan en lägre kant vara bättre för dig.

När du bestämmer hur hög kanten på din rabatt ska vara finns det några saker du måste tänka på, bland annat vilken typ av växter som ska stå i din trädgård, hur mycket underhåll du är villig att göra och vilken typ av helhetsutseende du vill ha. När du har tagit hänsyn till alla dessa faktorer kan du bestämma dig för den perfekta höjden på kanten av din rabatt!