Sockervax

Naturlig hårborttagning

Naturlig hårborttagning

Sockervaxning är en naturlig metod för hårborttagning som har använts sedan urminnes tider i många orientaliska länder. Som namnet antyder är vaxet som används tillverkat av just socker. Metoden påminner om vanlig vaxning, men den har fler fördelar. Sockervaxning sägs till exempel vara mindre smärtsamt än vanlig vaxning, den är bra för huden och kan användas över hela kroppen. Men vad gör då en sockervaxterapeut? En sockervaxterapeut arbetar med professionell hårborttagning med hjälp av sockervax. Är du trött på skärsår från rakhyveln och irriterad hud orsakad av kemiska produkter? Testa att boka ett besök hos en sockervaxterapeut istället.

 

Utbilda dig till sockervaxterapeut

Har du redan testat sockervaxning och upptäckt fördelarna med metoden? Då vill du kanske ta nästa steg och lära dig mer om metoden? En utbildning till sockervaxterapeut kan då vara något för dig. Vad sägs om en heldag där du får lära dig allt du behöver veta för att bli en duktig sockervaxterapeut? Har du ont om tid kanske en halvdag passar dig bättre. Under utbildningen varvas teori och praktik, men huvudfokus ligger främst på att du ska lära dig de praktiska teknikerna. Du får helt enkelt lära dig att vaxa de olika delarna av kroppen, i ett tempo som passar dig. 

 

 

Kontrollera sockervaxet som används

Många gör misstaget att tro att sockervax är ekologiskt bara för att det är en naturprodukt, men så är det dessvärre inte. För att sockervaxet skall vara ekologiskt behövs grödor som är ekologiskt odlade. Det är det inte alla företag som erbjuder. Är du intresserad av ekologisk skönhet och hudvård är det viktigt att kontrollera extra noga vilken typ av sockervax utbildningsarrangören eller vaxaren använder. Ett företag som erbjuder utbildningar till sockervaxterapeut med hjälp av ekologiskt sockervax är Body Fashion i Malmö. Här kan du läsa mer om deras utbildningar och fördelarna med just ekologisk sockervax: http://www.bodyfashion.se/