bokmärken

Omsätt bokmärken till stämplar i passet

Omsätt bokmärken till stämplar i passet

editorial

Det brukar ju heta att kunskap är makt. Att veta mycket och att sedan omsätta det i praktiken kan onekligen vara en potent väg framåt i livet – mot sina drömmar. För kunskap blir integrerad först när den också blir upplevd.
Det är när man sätts på prov som man verkligen utvecklas.

Fantasin som resebiljett

För visst är det lätt hänt att man bara sitter och glupskt samlar på sig en massa kunnande utan att egentligen få nytta av den? Böckerna är fulla av bokmärken men ens pass är inte fullt av stämplar.
Egentligen behöver man inte resa särskilt långt för att utmana sig själv. Ofta finns det gott om tillfällen att prova på nya saker hemma i ens egen stad.

Däremot är det lättare att hamna i ett skönt ”allt är möjligt”-läge när man befinner sig en bit bort från bekant terräng. Det finns ens orts existensiell medvind när man är på en ny plats.
När man tar sig själv ut ur det invanda och vardagliga, det är då det brukar kunna vara lättare att också våga återuppfinna sig själv.

bokmärken

För vi människor gillar förutsägbarhet – oavsett om det gäller oss själva eller andra. Därför kommer vi ofta, kanske omedvetet, att båda försöka hålla oss själva och vår omgivning i schack.
Det är då det är lättare att bryta upp med allt det gamla, om så bara för en kortare tid, och bara våga prova sina vingar på en helt annan plats än den man är van vid.

Naturligtvis kommer det också att finnas gott om människor som kommer att uppmuntra en till att våga följa sina drömmar och sin passion.
Det är dessa människor man ska ta tillvara på och själv uppmuntra till nya äventyr och fortsatt utveckling här i livet.
För människor som älskar en villkorslöst, men som samtidigt ställer krav på en och uppmuntrar en, är guld värda.