Flugfiske

Prova på flugfiske i Göteborg

Prova på flugfiske i Göteborg

En sport som blivit mer och mer populär under de senare åren är flugfiske. Det följer i bräschen med det ökade intresset för utomhusaktiviteter och är något som många ser som en sport. Medan andra ser det som en naturupplevelse och mer eller mindre meditation. Flugfiske kan helt enkelt vara precis det du själv vill, och betyda mer än ifall du får en fisk eller ej med dig hem till middagen.

Funderar du på att prova på flugfiske eller har du redan provat och blivit såld på det? Då kanske det är dags att skaffa en egen utrustning så att du kan bedriva ditt intresse på egen hand. Och det bästa är att du hittar en butik som arbetar med flugfiske i Göteborg, så att du kan få hjälp att hitta den rätta utrustningen för dig och den plats du ska fiska på. Där kan du även få hjälp med kontakter och information, om du vill hitta andra att fiska med.  

 

 

Dra upp den rätta fisken

När du ska flugfiska så är det inte bara att köpa utrustning och köra igång. Det är viktigt att du kopplar ihop den utrustning du ska använda dig av, med den plats där du ska fiska. För på olika platser är det olika fiskar som nappar på olika typer av krokar. Det kan även vara så att du behöver variera dig beroende på årstid. Genom att ha koll på alla dessa faktorer är det lättare att få napp, och att komma hem med den fisk du önskar.

Även om flugfiske kan ses som en naturupplevelse eller en sport, så är det viktigt att du respekterar djurlivet på alla sätt. Dra inte upp fiskar som har rom i sig, eller som är för små. Du ska inte heller dra upp fiskar som du inte kommer äta upp.