Altandörr

Skapa förändring i rummet med en vacker balkongdörr

Skapa förändring i rummet med en vacker balkongdörr

En balkongdörr eller altandörr kan göra stor skillnad i ett rum genom ta in mera ljus och skapa känslan av rymd. En vacker balkongdörr med spröjs kan förhöja en gammaldags och lite romantisk stil medans en balkongdörr i helglas känns modernt och fräscht. Det kan därför vara klokt att välja balkongdörr utefter den inredningsstil som finns samt husets arkitektur, då ser balkongdörren snygg ut både från insidan och utsidan. 

Vad finns utanför dörren?

Beroende på vad som finns utanför dörren kan det finnas ett behov av att sätta in en balkongdörr med eller utan bröstning. Finns där bara ett tråkigt räcke eller är balkongen väldigt nära grannhuset så kan man med fördel välja bröstning. Det minskar insynen och man slipper se ett mindre smickrande räcke när man tittar ut. Finns det däremot en härlig prunkande trädgård på andra sidan så är en altandörr utan bröstning det bästa alternativet för att man ska kunna få ut så mycket som möjligt av den underbara utsikten.

Modeller för olika smaker 

Ett företag som har många balkongdörrar/altandörrar i sitt sortiment är Klarfönster. Där finns dubbla och enkla dörrar som är helglasade eller har bröstning och/eller spröjs. Deras dörrar med spröjs kan ha två, fyra, sex, åtta eller tio rutor. Samtliga av altandörrarna/balkongdörrarna som man hittar i Klarfönsters sortiment är vackert designade med fokus på detaljer såsom moderna handtag och vacker spröjs, låga u-värden och med bra energiisolering. 

Viktiga skydd och garantier

Klarglas tar säkerhet på allvar och följer Boverkets byggregler om personskydd som innebär att vid beställning av en altandörr/balkongdörr med helglas måste man välja ett skyddsglas (härdat glas) om glasytan kommer att sitta lägre än 60 centimeter ovan golv invändigt eller på balkong, altan eller mark utvändigt. När man beställer balkongdörr från Klarglas kan man räkna med att få den högsta kvaliteten till bra pris och dessutom 10-års garanti.