Spröjsade sidohängda fönster

Vackra fönster med spröjs

Vackra fönster med spröjs

Tycker du om den mer romantiska stilen på ditt hus? Den där stilen som tar dig tillbaka till sekelskiftets stora villor med spröjsade sidohängda fönster, tinnar och torn samt den traditionsenliga punschverandan. Idag är det många som bygger hus enligt den romantiska stilen från förr, men det finns även de som blandar stilarna mellan de mer moderna husen och någon detalj som ger en doft av romantik.

Ska du bygga ett hus, renovera ett hus eller bara pigga upp ditt hus med något nytt så kanske spröjs är något som kan passa dig och din stil. Med en enkel sökning på: fönster spröjs, kan du hitta sidohängda fönster med spröjs som kan passa på alla möjliga ställen på ditt hus. Det enda som sätter gränserna för ifall du kan ha spröjs eller ej är storleken på dina fönster. Fönstren får inte vara alltför små för att spröjsen ska få plats och skapa sin speciella magi.

 

 

Snyggt och enkelt

När du ska välja vilka fönster du ska ha som är spröjsade, så finns det olika alternativ. Om du träffar på ett mycket gammalt hus med spröjs så var spröjsen ofta fastsatt på utsidan. Det gjorde att det var svårt att måla fönstren och även att det var svårt att rengöra dem. Men med de spröjs som finns idag så har du inte de problemen för de är normalt mellan glasen i fönstren. Enklare kan det inte bli att ha spröjsade fönster!

Men det finns också en annan variant på spröjsade fönster och det är en slags spröjs som går att ta av när det är dags för rengöring. Man fäster enkelt spröjsen och tar lika enkelt av den vid rengöring av fönster och spröjs. Båda dessa går lika bra och blir exakt lika vackra på huset. Så det är endast en smaksak vilka du väljer.