Flugfiske

Vad är flugfiske?

Vad är flugfiske?

Flugfiske är en typ av sportfiske. Det finns spinnfiske, pimpelfiske och mete också. De är alla olika typer av sportfiske och dessa utförs mestadels i rekreationssyfte. För vissa är fiskeintresset så stort att de tävlar i det i olika tävlingar och använder den mesta av fritiden åt just fiske. Flugfiske skiljer sig från de andra typerna av sportfiske, men vad är det som är så speciellt med just flugfisket mot de andra? Det handlar om vilket bete man har när man fiskar, när det handlar om just flugfiske så använder man sig av en fiskefluga. 

 

Fiskens naturliga föda

Detta bete ser ut och liknar en fluga så att fisken ska nappa på den bättre. Flugan imiterar alltså fiskens naturliga föda, och den blir mer lurad än om man använder sig av ett vanligt fiskebete. När man flugfiskar så kan man välja att göra det i både insjöar och i strömmande vatten, det går bra i vilket som, det får helt enkelt bestämmas utefter vad man själv tycker om att fiska i för vatten. Man brukar säga att man kan fiska upp vilken typ av fisk som helst med ett flugfiskespö, men vanligast är att man fångar exempelvis öring, lax och röding.  

 

 

Träning ger färdighet

När man åker ut med sin båt för att fiska en stund, så är det inte så avancerat med ett vanligt traditionellt fiskespö. Men med ett flugfiskespö så skiljer det sig lite grann. Själva kastet man gör med spöt när det ska ned i vattnet är lite annorlunda och mer komplicerat. Många behöver mycket träning för att få till det rätta kastet och knycket i armen för att lära sig flugfiska på rätt sätt. Om man vill ha hjälp med att lära sig allt om Flugfiske i Göteborg till exempel, så finns det butiker som kan hjälpa till med den biten.